Rabarberdessert
8 portioner
4-6 stjälkar rabarber
6 dl Riesling
2.5 dl strösocker
1 citron
1 apelsin
1 tsk vaniljpulver
sabayonne:
0.5 dl Riesling
3 msk råströsocker
2 äggulor
garnering
16 skivor mandelkaka och 8 småkakor
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i 6 cm långa stavar
Blanda vin, socker, yttersta skalet av citron och apelsin samt saften från frukterna och vaniljpulvret. Häll över rabarbern och låt koka in i 25-30min.
Vispa äggulor och socker fluffigt i en kastrull. Tillsätt vinet. Sätt kastrullen på låg till medelvärme och vispa nu hela tiden ganska kraftigt. Smeten kommer att bli fluffig och påminna om lättvispad grädde. När man kan göra små toppar i den som inte faller tillbaka direkt är den klar.
Lägg upp två skivor mandelkaka och sabayonnen. Lägg rabarbern över om smula över småkakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar