Lakritsmacroner med hallonfyllning
ca 30st
4 äggvitor
0.5 msk socker
2 msk lakritspulver
3.5 dl florsocker
2.5 dl mandelmjöl
Smörkräm:
150 g rumssvarmt smör
2.5 dl florsocker
4 msk fast hallonsylt
ca 30st
4 äggvitor
0.5 msk socker
2 msk lakritspulver
3.5 dl florsocker
2.5 dl mandelmjöl
Smörkräm:
150 g rumssvarmt smör
2.5 dl florsocker
4 msk fast hallonsylt
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna fast, rör ner sockret och vispa till ett hårt skum. Blanda mandelmjöl, florsocker och lakritspulver. Vänd ner i det vispade äggvitan. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 2cm i diameter.
Grädda 12-15min och låt sen svalna.
Rör smör, socker och sylt till en jämn smörkräm.
Spritsa eller bred ut krämen på hälften av macronerna, lägg de resterande ovanpå som lock.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar