Koreansk friterad kyckling
4 portioner
1 kg kyckling
4 portioner
1 kg kyckling
1 liter olja
salladslök
sesamfrön
frityrsmet:
1 tsk grovmalen peppar
1 tsk salt
1 msk vitlökspulver
1 dl majsstärkelse
0.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 stora ägg
2 msk sesamolja
Het, sötsur sås:
1 vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
0.75 dl ketchup
1 msk gochujang
2 msk honung
3 msk farinsocker
3 msk risvinäger
1 dl soja
2 msk sesamolja
1 tsk grovmalen peppar
1 tsk salt
1 msk vitlökspulver
1 dl majsstärkelse
0.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 stora ägg
2 msk sesamolja
Het, sötsur sås:
1 vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
0.75 dl ketchup
1 msk gochujang
2 msk honung
3 msk farinsocker
3 msk risvinäger
1 dl soja
2 msk sesamolja
olja
Dela kycklingen i bitar. Blanda frityrsmeten. Riv vitlöken och stek med ingefäran tills den börjar dofta. Rör ner resten till såsen. Låt puttra. Lägg kycklingen i frityrsmeten och fritera den sen gyllene 10-12min. Låt rinna av. Strimla salladslöken. Blanda kycklingen med hälften av såsen och strö över salladslök och sesamfrön. Servera med resten av såsen, ris och grönsaker.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar