söndag 14 juli 2024

Smashad potatis och avokadosås

Ursprungligt recept från Susannes Skafferi.

Smashad potatis
4 portioner
1 kg små potatisar
2 rödlökar
salt och peppar
olja

Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisarna tills de är nästan klara. Häll av vattnet och häll up dem på en plåt och mosa dem lätt. Skala och skiva lökarna tunt. Blanda lök och potatis och krydda med salt och peppar och ringla över olja. Grädda i ca 30min tills potatisen börjar bli gyllene.

Avokadosås
4 portioner
1 citron
2 avokado
2 dl crème fraiche
salt, peppar

Tvätta citronen. Riv skalet och pressa den. Halvera, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Mosa med citronsaft och zest. Blanda med creme fraîche. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar