tisdag 16 juli 2024

Avokadomousse

Mer roligt än gott...


Avokadomousse
4 portioner
1 tesked gelatinpulver
2.5 dl grädde
150g vit choklad
2 avokado
1 apelsin
1 lime
50g mörk choklad

Smält gelatinpulvret i grädden. Smält chokladen och rör ihop med grädden. Riv zest från apelsinen och limen (separat). Dela avokadon. Ta ut kärnorna och gröp ur det gula och det gröna köttet för sig. Mixa det gula köttet med apelsin zesten och hälften av choklad krämen. Mixa resten av chokladkrämen med lime zesten och det gröna från avokadon. 

Fyll avokadoskalen med den gröna moussen ungefär 1cm från skalet runt om. Fyll sen på med den gula moussen så det bara blir ett litet hål kvar för kärnan. 

Smält den mörka chokladen och blanda med eventuella mousse rester och spritsa ut och forma en kärna i vart och en av avokadohalvorna. Låt stå och stelna i kylen men servera relativt snabbt så inte moussen mörknar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar