torsdag 18 juli 2024

Saras kanelbullar


Saras kanelbullar
ca 30 st 
125g smör 
4 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
1 tsk stött kardemumma
1 dl socker 
ca 11dl vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
125 g smör 
2 msk sirap
1.25 dl socker 
3 msk kanel 
pensling:
1 ägg
pärlsocker

Smält smöret och rör sen ner mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa 30min. Blanda fyllningen.

Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred ut fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär 1-2cm breda skivor och lägg på en plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar