söndag 14 juli 2024

Palestinska jerusalemsbröd

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen

Palestinska jerusalemsbröd
8st
12g jäst
1.5 dl mjölk
1.5 dl vatten
2 msk strösocker
0.5 tsk salt

50 smör
Ca 7dl vetemjöl
Pensling:
Mjölk
Sesamfrön

Blanda jästen med mjölken. Späd med vatten och rör ner socker och salt. Rör ner smöret och hälften av mjölet. Blanda till en slät smet. Rör ner mer av mjölet tills det blir en deg med bra konsistens. Täck bunken och låt jäsa 2-3h.

Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela i åtta delar och forma var och en till en boll. Täck och låt jäsa i 20min. 

Lägg rikligt med sesamfrön på en tallrik och häll upp lite mjölk i ett glas.

Rulla ut en av degbollarna till en lång smal längd. Nyp ihop ändarna och forma till en avlång bagel. Pensla med mjölk och vänd i sesamfröna och lägg på en plåt. Fortsätt med resten av degbollarna. Låt jäsa övertäckt i 1h. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda i 8-12min tills bröden är gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar