fredag 25 september 2020

Risgrynscreme caramel

Risgrynscreme caramel
6-8 portioner
5 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
1.5 dl risgrynsgröt
3 ägg
1 äggula
rivet skal från en lime
1.5 dl socker
0.5 tsk vaniljpulver
karamell:
2.25 dl socker
1 dl vatten
1 pressad lime

Sätt ugnen på 150°. Skölj formarna med kallt vatten. Smält socker, vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp utan omrörning och låt puttra tills smeten är ljusgul. Häll karamell i formarna och snurra runt så att kanterna täcks. Låt svalna.

Blanda risgrynsgröt, grädde, mjölk, ägg, äggula, limeskal, socker och vaniljpulver. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Tillsätt vaniljfrö och limeskal. Fördela smeten i formarna.

Ställ formarna i en ugnsfast form och häll vatten runt dem. Grädda i mitten av ugnen i 20-55min. Kontrollera att de har stelnat när du tar ur dem ur ugnen. Ställ kallt i minst 8h. Lossa runt kanten innan du stjälper upp dem försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar