fredag 4 september 2020

Pad Thai


Pad Thai
4 portioner
1 halvt vitkålshuvud
4 morötter
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingbröst
300g äggnudlar
1 ägg
4 dl böngroddar
1 dl cashewnötter
3 dl pad thai sås
1 lime
olja

Strimla vitkålen. Skala och strimla morötterna. Fräs i olja så de får lite färg men de ska inte bli mjuka och lägg sen åt sidan. Skala och hacka vitlöken. Skölj och hacka purjolöken. Stek mjuka i oljan och lägg sen åt sidan. Strimla kycklingen  och stek i olja tills de är genomstekta. Koka nudlarna tills de är nästan klara och  häll sen av vattnet. Ner med nudlarna i stekpannan och fräs dem lite snabbt. Häll i ett uppvispat ägg som får stelna under omrörning. Blanda i alla redan stekta ingredienser och låt dem bli varma på nytt. Grovhacka cashewnötterna och skiva limen tunt. Häll såsen över allt i stekpannan och strö över nötter och lime. Servera omedelbart.

Ursprungligen är detta ett recept från Underbara Clara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar