måndag 21 september 2020

Chokladtårta med mandel

 

Ursprungligt recept från UnderbaraClara.

Chokladtårta med mandel
12 portioner
4 äggvitor
400 g mandelmassa
Fyllning:
4 äggulor
1.5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
100 g mjukt smör
flagad rostad mandel


Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner mandelmassan i äggvitorna. Bred ut i två cirklar på bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 100 grader. Grädda i ca 15 min. Lossna bottnarna innan de har svalnat helt.

Vispa ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills det börjar tjockna, ta då av den från värmen. Bryt chokladen i bitar och rör ner. När smeten är slät rör ner smöret. Låt krämen svalna. 

Lägg den ena bottnen på ett fat, bred på lite mindre än hälften av chokladsmeten. Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten. Strö över den flagade mandeln. Låt kakan sätta sig ett par timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar