tisdag 8 september 2020

Banankaka med choklad- och kaffeglasyr

Ursprungligt recept från UnderbaraClara.

Banankaka med choklad- och kaffeglasyr
125 g smör
2.5 dl socker
0.5 dl florsocker
2 ägg
3 mogna bananer
1 krm salt
0.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
3.75 dl vetemjöl
0.5 dl hasselnötsmjöl
0.25 dl kakao
0.5 dl kallt kaffe
glasyr:
1 dl florsocker
1 dl kaffe
0.5 dl kakao
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör mjukt smör och socker till en jämn smet. Tillsätt ägg och fortsätt vispa riktigt fluffigt. Mosa bananerna och rör ner. Mixa alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. Avsluta med att blanda i det kalla starka kaffet. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i 30-40 minuter.
Blanda glasyren medan kakan svalnar. Ringla glasyren över kakan och låt stå några minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar