måndag 21 september 2020

Minipajer med vaniljkräm


Minipajer med vaniljkräm
12 st
färska bär
pajdeg:
100 g smör
1 dl råsocker
1 msk ljus sirap
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl havregryn
vaniljkräm:
3st äggulor
0.75dl socker 
0.5dl maizena 
1 vaniljstång
2.5dl mjölk 
25 g smör 

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap fluffigt. Rör ner salt, bakpulver och vetemjöl och rör till en slät smet. Rör ner havregrynen. Dela degen i 12 delar och tryck ut på botten av en muffinsplåt. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna nästan helt innan du lossnar dem.

Vispa ihop ägg och socker till vaniljkrämen och rör ner maizenan. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg den och fröna i en kastrull och mjölk och låt koka upp. Lyft ur vaniljstången och häll resten över äggblandningen under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm på försiktigt till vaniljkrämen tjocknar. Rör ner smöret och ställ att svalna.

Fördela vaniljkrämen i formarna, dekorera med bären och servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar