tisdag 17 december 2019
Vegetarisk currygryta
Vegetarisk currygryta
6 personer
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
800g pumpa
250g potatis
150g fänkål
1 röd paprika
1 burk stora vita bönor
1 burk cannellinibönor
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk chipotlepasta
2 msk gul curry
salt, peppar
Hacka gul lök och vitlök. Skala och tärna potatis och pumpa. Smält en stor klick smör i en gryta och ha ner hackad gul lök och vitlök. Låt löken mjukna och ha sedan ner pumpa och potatis. Fräs allt under omrörning ett par minuter. Strimla fänkål och kärna ur och hacka paprika. Ha ner det i grytan. Skölj bönorna och blanda i dem med. Häll i krossade tomater och skölj ur burkarna med lite vatten som du också har ner i grytan. Rör i tomatpuré, chipotlepasta och kryddor. Lägg på locket och låt grytan puttra ihop på medelvärme i cirka 30 minuter.
Etiketter:
matlagning,
vegan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar