fredag 20 december 2019

Pumpasallad med baconlindad kyckling


Pumpasallad med baconlindad kyckling
4 portioner
pumpasallad:
4 dl hel dinkel
1 butternutpumpa
2 dl frysta sojabönor
1 påse blandad sallad
5 msk olja
timjan, färsk eller torkad
rosmarin, färsk eller torkad
3 vitlöksklyftor
dressing:
saften av en apelsin
1 msk äppelcidervinäger
0.5 dl olja
1 tsk gula senapsfrön
salt, peppar
baconlindad kyckling:
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
timjan, färsk eller torkad
rosmarin, färsk eller torkad
salvia, färsk eller torkad
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka dinkeln och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlöken. Skär pumpan i cirka två centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja, strö över örter, vitlök, salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Tina sojabönorna.

Hacka vitlöksklyftorna. Salta och peppra filéerna och strö över örtkryddorna och linda in dem i bacon. Lägg på plåten med pumpan och låt tillagas tills de är klara, i ca 15 minuter

Blanda apelsinsaften med vinägern. Tillsätt oljan och sist senapsfröna. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar