Jag har inte använt tryffel förut men det är klart man måste testa nytt, i det här fallet ett recept från feeders.
Kalvschnitzel med tryffel
4 portioner
600g kalvschnitzel
2 msk smör
salt och svartpeppar
Tryffelsås:
2 msk olja
5 små champinjoner
2 stora vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
en liten nypa salvia
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 msk smör
15-20 g färsk tryffel
Hetta upp smöret ordentligt i en stekpanna. Salta och peppra köttet och bryn det ordentligt på båda sidor. Lägg sen undan köttet medan du gör såsen.
Skiva champinjoner och vitlök i oljan. Tillsätt tomatpuré och salvia och fräs ytterligare. Häll på vinet och reducera nästan helt bort det. Blanda ner buljongen och låt koka upp. Vispa ner smöret och riv ner hälften av tryffeln. Lägg i schnitzeln och skiva över resten av tryffeln. Låt koka upp och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar