Shio ramen
4 portioner
4 portioner snabbnudlar
400g skinka i bit
2 salladslök
4 tsk sesamolja
4 portioner
4 portioner snabbnudlar
400g skinka i bit
2 salladslök
4 tsk sesamolja
furikake
Picklade ägg:
4 ägg
3 dl soja
Buljong:
1.5 l kycklingbuljong
1 msk socker
1 dl sake
1 dl mirin
Picklade ägg:
4 ägg
3 dl soja
Buljong:
1.5 l kycklingbuljong
1 msk socker
1 dl sake
1 dl mirin
Hårdkoka äggen och lägg dem i sojan medan du gör resten av maten. Strimla skinkan. Skiva salladslöken tunt.
Koka upp buljongen och häll över nudlarna och lägg på locket och låt stå i 2-3 minuter.
Skala och skiva äggen under tiden.
Var och en får ta nudlar och buljong och smaka av med furikake och tillägga skinka, salladslök och sesamolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar