Ursprungligt recept från underbara Clara
Mazarin i långpanna
ca 50st
400 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
ca 50st
400 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
100 g mandelmjöl
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
Glasyr
150 g bär
7 dl florsocker
strössel
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
Glasyr
150 g bär
7 dl florsocker
strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mandelmjöl, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och den malda mandeln i en skål. Rör ner i ägg, smält smör och bittermandelolja
Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna. Grädda i ca 20min. Låt svalna.
Mixa och sila bären och blanda saften/moset med florsocker till en glasyr. Bred ut över den svala kakan. Strö över strössel.
Skär i bitar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar