Kyckling med rostade rotfrukter och pepparsås
4 portioner
4 kycklingfiléer
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
2 paprikor
2 rödlökar
4 morötter
1 kg potatis
1 tsk italienska örtkryddor
4 portioner
4 kycklingfiléer
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
2 paprikor
2 rödlökar
4 morötter
1 kg potatis
1 tsk italienska örtkryddor
olja
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna potatisen. Skär morot och paprika i tunna stavar. Skala och skär lök i tunna klyftor.
Lägg morötter och potatis på en ugnsplåt och blanda med olja och örtkryddor. Låt rostas i 20min.
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om. Lägg den på plåten med rotfrukterna. Tillsätt lök och paprika med rotfrukterna och rör runt. Ställ in i ugnen 10min till.
Häll grädden i pannan du stekte kycklingen i. Smula i buljongen och låt koka upp. Smaka av med rejält med svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar