Ursprungligt recept från Susannes skafferi.
Äpplepaj med mandelmassa
4 portioner
50g smör
1 ägg
0.75 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakplulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk yoghurt
100g mandelmassa
äppelfyllning:
1 äpple
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
topping:
mandelspån
råsocker
4 portioner
50g smör
1 ägg
0.75 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakplulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk yoghurt
100g mandelmassa
äppelfyllning:
1 äpple
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
topping:
mandelspån
råsocker
Klyfta äpplena tunt och blanda med socker och kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör mandelmassan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner allt utom mandelmassan. Rör ner hälften av mandelmassan. Häll i en pajform. Strö över resten av mandelmassan. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över lite socker och mandelspån.
Grädda i 30min.
Servera med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar