Wraps med halloumibiffar
5 portioner
5-10 libabröd eller tortillas
olja och smör
halloumibiffar
halloumibiffar
400g halloumi
1 stor morot
1 tsk harissa
2 msk färskost
3 ägg
2 dl ströbröd
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
svartpeppar
vitlöksyoghurt
vitlöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
saft från en halv citron
rödkålssallad
rödkålssallad
250g rödkål
saft från en halv citron
1 stort knippe persilja
1 gurka
2 msk olja
salt och peppar
Riv halloumi och morot. Blanda ingredienserna till biffarna och ställ smeten svalt. Pressa vitlöksklyftan och blanda med yoghurt och citronsaft. Strimla rödkålen fint. Häll på citronsaft och salt och krama kålen tills den mjuknar. Finhacka persilja och skär gurkan i små kuber. Blanda allt till rödkålssalladen.
Stek biffarna i smör och olja och servera med övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar