Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Vietnamesisk gryta
6 portioner
1 kg högrev
Marinad:
4 st vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
1 msk fisksås
1 msk kinesisk femkryddor
Grytan:
2 gula lökar
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
4 vitlöksklyftor
5 st citrongräs
400 g krossad tomat
2 st kött- eller grönsaksbuljongstärningar
2-3 st kanelstänger
2 st stjärnanis
3 st lagerblad
3 msk tomatpuré
33 cl Coca Cola
4-5 morötter
Ca 1 liter vatten
Rapsolja till stekning
Salt & svartpeppar
6 portioner
1 kg högrev
Marinad:
4 st vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
1 msk fisksås
1 msk kinesisk femkryddor
Grytan:
2 gula lökar
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
4 vitlöksklyftor
5 st citrongräs
400 g krossad tomat
2 st kött- eller grönsaksbuljongstärningar
2-3 st kanelstänger
2 st stjärnanis
3 st lagerblad
3 msk tomatpuré
33 cl Coca Cola
4-5 morötter
Ca 1 liter vatten
Rapsolja till stekning
Salt & svartpeppar
Putsa köttet och skär i bitar. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Blanda köttet med ingredienserna till marinaden. Låt stå medan du förbereder resten av maten.
Skala och strimla lök. Skala ingefära och vitlök. Finhacka ingefära och vitlöken. Ta av det yttersta bladet från citrongräset, skär bort botten och krossa. Dela morötterna i 2-3 cm. bitar.
Bryn köttet i en gryta. Sänk temperaturen lite och lägg i lök, vitlök och ingefära. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt övriga ingredienser och koka i 3.5h. Rör då och då och tillsätt mer vätska vid behöv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar