Panerade räkor med mangosalsa och asiatisk majonäs
4 portioner
400g stora skalade räkor
4 portioner
400g stora skalade räkor
olja och smör
panering:
panering:
0.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
2 ägg
50g panko
mangosalsa:
mangosalsa:
1 paket frusen mango
1 paprika
1 halv pressad lime
1 krm chilipulver
asiatisk majonäs:
asiatisk majonäs:
0.5 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 msk soja
1 krm vitlökspulver
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk sesamolja
Torka av räkorna och lägg dem i en skål. Tillsätt vetemjöl, salt och lite peppar. Vispa upp äggen och rör ner bland räkorna.
Finhacka paprikan och blanda med övrigt i mangosalsan.
Blanda den asiatiska majonäsen
Vänd ner pankon i räkorna
Separera räkorna och stek i olja och smör tills de är gyllene och servera allt omedelbart med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar