Rabarberfläsk
4 portioner
1 kg sidfläsk (utan svål)
salt & svartpeppar
olja
4 portioner äggnudlar
4 salladslökar
krasse
1 lime
sås:
400g rabarber
0.5 dl honung
0.5 dl soja
4 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk five-spice
1 bit ingefära
Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i tärningar och salta och peppra. Dela rabarbern. Skala och finhacka ingefäran. Mixa såsen. Blanda såsen med köttet och lägg i en ugnsfast form. Täck formen med folie och ställ in i ugnen. Kolla in köttet efter 45 och tillsätt vatten om det är torrt. Låt baka i 30-45min till.
Koka nudlarna. Skiva salladslöken. Klyfta limen. Lyft köttet ur såsen och bryn dem i olja.
Servera nudlarna med såsen, köttet, salladslök, krasse och en klyfta lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar