Ursprungligt recept från Susannes skafferi.
Karamellglasstårta
10-12 portioner
tårtbotten:
150 g smör
3.5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
glassfyllning:
4.5 dl vispgrädde
1 burk karamellisserad mjölk
1 nypa salt
garnering:
1 dl vispgrädde
färska bär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Klä en springform med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser till tårtbotten. Grädda i 25 min. Låt svalna helt.
Vispa grädden till glasssmeten. Vispa ner den karamelliserade mjölken och saltet. Bred ut över tårtbotten. Ställ i frysen i minst 3h.
Vid servering vispa grädden och spritsa ut och dekorera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar