söndag 25 december 2022

Torsk med gratinerat mos

Ursprungligt recept från Feeders.


Torsk med gratinerat mos
3 portioner
300-400 g torsk
100-200 g skalade räkor
salt & peppar
smör
potatis och jordärtskocksmos:
200 g jordärtskockor
500 g potatis
50 g smör
2 äggulor
salt och peppar
Dillhollandaise:
150 g smält smör
2 äggulor
2 tsk citronsaft
2 msk vatten
salt och peppar
0.5 dl finhackad dill

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala potatis och jordärtskockor. Dela och koka mjuka. Häll av och pressa potatis och jordärtskockor. Rör ner smör, äggulor, salt och peppar. Spritsa ut runt kanterna på en form eller på tre olika plankor. 

Vispa ihop äggulorna med vatten och citronsaft tills blandningen är tjock. Vispa ner det smälta smöret lite i taget. När allt är ordentligt hopvispat blandar du i dillen.

Gratinera moset.

Salta och peppra fisken och stek den tills den precis är färdig. Häll av räkorna. 

Ta ut formen eller plankorna med det gratinerade moset. Lägg fisken i mitten av moset och häll sås runt om. Strö över räkorna. Servera omedelbart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar