Teriyakiburgare
4 portioner
600 g köttfärs
1 dl teriyakisås
salt och svartpeppar
olja
picklad rödlök
tomat
gurka
4 portioner
600 g köttfärs
1 dl teriyakisås
salt och svartpeppar
olja
picklad rödlök
tomat
gurka
sallad
4 hamburgerbröd
Sojarostad klyftpotatis:
800 g fast potatis
2 msk olja
2 msk ljus soja
2 tsk mörkt socker
4 hamburgerbröd
Sojarostad klyftpotatis:
800 g fast potatis
2 msk olja
2 msk ljus soja
2 tsk mörkt socker
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och klyfta potatisen. Blanda potatisen med olja, soja och socker. Stek i ugnen i 30-40 minuter tills potatisen är klar.
Skiva gurka och tomat.
Blanda köttfärsen med hälften avi teriyakisåsen. Forma till fyra hamburgare och salta och peppra.
Stek hamburgarna i 1min på varje sida och pensla med resten av teriyakisåsen
Rosta brödet och servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar