Hoisinnudlar med marinerad nötfärs
4 portioner
500g nötfärs
250g äggnudlar
1 rödlök
1 klyft vitkål
1 morot
sockerärtor
böngroddar
4 portioner
500g nötfärs
250g äggnudlar
1 rödlök
1 klyft vitkål
1 morot
sockerärtor
böngroddar
olja
marinad:
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1.5 msk socker
1 tsk risvinäger
1 krm svartpeppar
woksås:
1 msk ljus soja
1 dl hoisinsås
1 msk chilisås
marinad:
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1.5 msk socker
1 tsk risvinäger
1 krm svartpeppar
woksås:
1 msk ljus soja
1 dl hoisinsås
1 msk chilisås
Blanda marinaden och woksås. Blanda marinaden med köttfärsen. Skala rödlöken. Strimla rödlök, vitkål och morötter fint. Dela sockerärtorna på längden. Koka nudlarna i 1min och låt sen rinna av. Stek köttfärsen på hög värme i lite olja tills köttfärsen är smulig. Vänd ner lök, kål och morötter och låt steka en minut. Rör ner nudlar, sockerärtor och böngroddar och stek ytterligare en minut. Vänd ner woksåsen och servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar