söndag 25 december 2022

Köttfärs från Afrikas horn

Receptet kommer ursprungligen från Zeinas kitchen.


Köttfärs från Afrikas horn
5 portioner
500-600 g färs
1 krm spiskummin
0.5 tsk malen svartpeppar
0.5 tsk kanel
0.5 krm nejlika
0.5 tsk kardemumma
0.5 krm senapsfrön
1 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 tsk ingefärapulver
2 tsk salt
2 lökar 
4 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 msk riven ingefära
0.5 dl olja


Skala och finhacka löken. Stek löken och färsen i oljan. När löken är mjuk tillsätt kryddorna och stek några minuter till på låg värme. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och riv ner ingefäran. Häll på de krossade tomaterna och låt koka i 15min. Servera tex med ris och matyoghurt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar