onsdag 7 mars 2018

Kaffe- och chokladkaka


Kaffe- och chokladkaka
1.25 dl mjölk
125g smör
1 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.75 dl mandelmjöl
1 dl socker
0.5 dl brun farin
kaffe- och chokladdressing:
1.5 dl brun farin
2.5 dl starkt kaffe
2 msk kakao
0.5 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner mjölk och ägg. Blanda vaniljsocker, vetemjöl bakpulver, mandelmjöl, socker och brun farin. Rör ner äggblandningen och häll i en smord form. Koka upp brun farin, kaffe och kakao och låt sjuda tills sockret har löst sig. Häll över kaksmeten och strö över flingsaltet. Grädda i 30-45 min. Servera gärna med mjukrörd mascarpone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar