onsdag 7 mars 2018
Gudruns festkrans
Gudruns festkrans
50g smör
1.25 dl kaffegrädde
25 g jäst
1 krm salt
0.5 msk socker
1 ägg
ca 5 dl vetemjöl
0.5 tsk kardemumma
fyllning:
100 g smör
0.5 tsk kardemumma
dekor:
1 ägg till pensling
pärlsocker och hackad mandel till garnering
Ljumma grädden. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Blanda mjöl och margarin. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfettet med sockret och kardemumman. Knåda och kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla ihop plattan och skär den i bitar. Lägg bitarna tätt i en smord hålform och låt jäsa i ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg, strö över mandel och pärlsocker. Grädda i ca 20 min. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur mycket socker i fyllningen?
SvaraRadera0.5dl har jag för mig
RaderaDet låter rimligt. Tack!
Radera