söndag 20 augusti 2017

Söndagsstek på älg


Söndagsstek på älg
6 portioner
1.5 kg älgstek
smör
1 gul lök
2 morötter
1 palsternacka
100 g rotselleri
4 dl rött vin
1 viltbuljongtärning
3 lagerblad
10 svartpepparkorn
4 timjankvistar
4 dl vispgrädde

Bryn köttet runt om i smör. Skala och dela grönsakerna och bryn dem efter köttet. Lägg köttet på grönsakerna och häll på vinet. Låt koka upp och skumma av. Tillsätt kryddorna och låt sjuda tills köttet har 65-70 grader (ca 1h). Lyft upp köttet och grönsakerna. Sila bort kryddorna och koka ihop skyn med grädde medan du skär upp köttet och serverar med grönsakerna och såsen och gärna potatis och gelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar