Heavenly cupcake hade ett smaskigt recept med rödbetor. Med rödbetor i smeten blir det både gott och får rolig färg.
Röbetsbrowniemuffins med chokladsegel
12 cupcakes
3 st medelstora rödbetor (ca 250 g)
3 st ägg
50g smör
1 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.75 dl socker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
100 g mörk choklad
segel:
200g choklad
bubbelplast
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba rödbetorna och skär av toppen och botten. Lägg dem i en ugnsform och gnid in dem med olivolja. Lägg över aluminiumfolie och baka dem i ugnen på i ungefär en timme. Rödbetorna ska vara mjuka när man sticker en gaffel i dem. Låt dem svalna och när de är kalla nog att hantera skalar du dem.
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa rödbetorna. Hacka chokladen. Tillsätt sen övriga ingredienser till rödbetorna en i taget. Klicka ut i muffinsformar. Grädda i ca 10 tills muffinsen är fasta men inte torra.
Smörj bubbelplasten med olja. Smält chokladen till seglen. Bred ut chokladen på bubbelplasten. Ställ svalt så den stelnar. Bryt i bitar och dekorera muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar