onsdag 14 oktober 2015
Flatpalt
Flatpalt
5 portioner
1kg potatis
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
tillbehör:
400g rökt skinka
1 purjolök
1 gul lök
smör
Skala potatisen och riv den fint. Låt potatisen riva av. Blanda med vetemjöl och salt. Forma till 10-15 runda bullar. Koka dem i lättsaltat vatten. Lägg i dem en i taget och låt dem flyta upp innan du lägger in nästa. När grytan är full koka i 20-25 minuter.
Tärna skinkan. Skala löken. Hacka löken och purjolöken. Stek skinkan, löken och purjolöken i smör tills löken blir mjuk.
Servera med lingonsylt, svamp och grönsaker.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar