Försvinnande god och enkel gjord är den här lilla godisbiten. Receptet kommer ursprungligen från Louise spis men som vanligt så kan jag inte följa ett recept rakt av. Jag gjorde fudgen med oreos precis som i förlagan men tror att ballerina skulle vara minst lika bra.
Cookies and cream fudge
ca 50st
500 g vit choklad med vaniljsmak
1 burk sötad kondenserad mjölk
15 g smör
25 st dubbla kex med fyllning
Klä en form i A4-storlek med bakplåtspapper i botten. Krossa eller hacka kakorna ganska fint. Lägg två femtedelar av kakkrosset i botten av formen.
Lägg choklad, kondenserad mjölk och smör i en kastrull och smält samman på låg värme. Rör hela tiden sakta i blandningen, annars är risken att värmen gör att mjölken karamellieras.
När allt är smält, ta av kastrullen från värmen och rör försiktigt ner kakkrosset men spar två tredjedelar av det som är kvar att strö ovanpå. Häll upp i formen och strö över resterande kakkross. Tryck till lite så att kakkrosset fastnar i smeten. Låt svalna och ställ sedan i kylen att stelna helt. Skär i bitar och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar