Jag hade lite risgrynsgröt över och funderade vad jag skulle göra av den. Sen hade jag även lite syltat apelsinskal i sin lag kvar sen innan jul. Så tillsammans blev det en julig dessert.
Risgrynspannacotta
4 portioner
3 dl vispgrädde
2 dl risgrynsgröt
0.75 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
kallt vatten
syltat apelsinskal med lag
Blanda vispgrädde, vaniljstång och socker i en kastrull. Låt det
sjuda i 5min. Rör om då och då. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta upp vaniljstången. Rör
ner risgrynsgröt i grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner även dem i gräddblandingen. Låt svalan något. Häll upp i
portionsskålar. Ställ i kylen i ett par timmar och låt svalna. Lägg några bitar apelsinskal och lite lag ovanpå som dekoration och avbrytande smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar