måndag 27 januari 2014

Tagliatelle med chiliyoughurt

Snabblagat och ännu en rätt man kan använda julskinka i, vi frös nämligen in okokt julskinka med. Ta bort buljngtärningen om du använder julskinka eftersom den är rimmad. Om någon som ska äta inte gillar sin mat det minsta stark kan du ersätta sambal oelek med rökt paprikapulver.

Tagliatelle med chiliyoughurt
5 portioner

ca 280 g tagliatelle
500 g magert bogfläsk 
4 morötter
2 purjolökar
olja
1 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek 

2 tsk malen ingefära
2 tsk gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning

2 dl vatten
6 dl matlagningsyoghurt 

Skär köttet, morötter och purjolöken i tunna strimlor. Hetta upp oljan, stek köttet först. Ta upp köttet och stek grönsakerna under omrörning. Lägg i köttet och tillsätt kryddorna, buljongen och yoghurten. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar