Strimlad biff med mangosallad
4 portioner
500g lövbiff
Marinad:
3 vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
1 schalottenlök
1 citrongräs
2 msk socker
3 msk fisksås
1 lime
1 msk rapsolja
Dressing:
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 lime
1 msk socker
Sallad:
1 schalottenlök
200g vitkål eller rödkål
1 stor mango
150g böngroddar eller ärtskott
4 portioner
500g lövbiff
Marinad:
3 vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
1 schalottenlök
1 citrongräs
2 msk socker
3 msk fisksås
1 lime
1 msk rapsolja
Dressing:
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 lime
1 msk socker
Sallad:
1 schalottenlök
200g vitkål eller rödkål
1 stor mango
150g böngroddar eller ärtskott
Strimla lövbiffen. Finhacka lök och citrongräs, pressa limen och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Lägg i lövbiffen och låt marinera minst en timme.
Finstrimla lök och vitkål. Skala och skär mangon i bitar. Blanda samman salladen. Riv skal från och pressa limen. Blanda dressingen. Blanda dressingen med salladen.
Stek köttet på hög värme. Servera med sallad och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar