Pepparsill med äpple
5 rosépepparkorn
5 kryddpepparkorn
5 rosépepparkorn
5 kryddpepparkorn
5 grönpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
1 burk inläggningssill i bitar
1 gul lök
2 röda äpplen
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
1 burk inläggningssill i bitar
1 gul lök
2 röda äpplen
Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
Skala löken och skär i tunna skivor. Skiva äpplena. Varva sill, lök och äpplen i en burk. Häll över lagen. Stäng burken och låt stå i 1-7 dagar innan sillen äts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar