Jazzig chili
6 portioner
2 chilifrukter
5 vitlöksklyftor
3 torkade fikon
1.5 kg högrev
1 paket bacon
6 portioner
2 chilifrukter
5 vitlöksklyftor
3 torkade fikon
1.5 kg högrev
1 paket bacon
olja
2 msk tomatpure
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
0.5 msk spiskummin
0.5 msk malen koriander
1 köttbuljongtärning
5 dl ljust öl
1 lagerblad
salt
2 msk tomatpure
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
0.5 msk spiskummin
0.5 msk malen koriander
1 köttbuljongtärning
5 dl ljust öl
1 lagerblad
salt
Kärna ur och hacka chilifrukterna. Finhacka vitlöken. Skär fikonen i bitar. Putsa och tärna högreven. Skär baconet i små bitar.
Bryn kött och bacon i olja. Rör ner chili, vitlök och fikon när köttet börjar få färg. Stek några minuter och rör sen ner tomatpure, chilipulver, spiskummin och koriander. Stek tills kryddorna börjar dofta. Smula ner buljongtärning, häll i ölen och lägg i lagerbladet. Låt koka i ca 4h tills köttet faller i bitar. Späd med vatten vid behov. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar