söndag 17 mars 2019

Fisk- och skaldjurssoppa

Den här soppan från feeders kastade vi oss över så snabbt så fotot är på matlådan som blev över.

Fisk- och skaldjurssoppa
4 portioner
600-800 g blandad fisk och skaldjur
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
5 dl fisk- eller skaldjursbuljong
1 fiskbuljongtärning
1 burk konserverade cocktailtomater 
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1 spetspaprika
1 liten fänkål
3 dl grädde
salt och svartpeppar

Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprika och fänkål. Fräs löken försiktigt i smöret, rör ner tomatpuren och fräs ytterligare några minuter. Häll i vinet och låt drygt hälften koka bort. Blanda ner tomater, buljong, buljongtärning, fänkålsfrön, paprika och fänkål. Låt koka minst 10min, fyll på med vatten om det behövs. Häll på grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Stäng av plattan och lägg i fisk och skaldjur. Låt stå i 5-10min innan servering med locket på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar