Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Wok med färs och paprika
3 portioner
500 g färs
2 gula lökar
2 röda paprikor
3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)
olja
Woksås:
0.5 dl söt soja
0.5 dl japansk soja
0.5 dl vatten
2 tsk sesamolja
Koreanska ägg:
6 st ägg
1 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk honung
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 krm chilipasta
1 msk rostade sesamfrön
Koka äggen i 7min tills gulan är mjuk. Skölj i kallt vatten och skala. Strimla salladslöken och blanda övrigt till äggens marinad. Lägg i äggen och låt stå 30min till 12h.
Skär lök och paprika i strimlor. Skiva salladslöken. Riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen och ställ åt sidan.
Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttfärsen. Lägg i löken, vitlöken och ingefäran när köttfärsen är nästan klar och stek ett par minuter. Rör ner paprikan. Blanda med såsen och låt puttra ett par minuter. Rör ner salladslöken och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar