Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Thaiinspirerad kycklingwok med ingefära
5 port
700 g strimlad kyckling
50g torkad svamp eller 500g färsk
2 msk soja
1 bit färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 paprika
4 st salladslökar
4 msk ostronsås
1 msk söt soja
0.5 tsk mald svartpeppar
1 matsked sesamolja
0.5 dl vatten
olja till stekning
Blötlägg torkad svamp i varmt vatten i minst 15 min och hacka sedan grovt. Blanda sedan kycklingen sojan och låt marinera.
Kombinera alla såsingredienser: Ostronsås, söt soja, sesamolja, peppar och vatten, ställ åt sidan.
Skär paprika och morot i strimlor, skär ingefära i tunna strimlor, finhacka vitlöken och salladslöken.
Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek vitlök och kyckling på hög värme. Tillsätt övriga ingredienser förutom salladslöken och stek tills kycklingen är genomstek. Rör ner salladslöken och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar