Ursprungligt recept från Susannes Skafferi.
Dumleblondies
225 g smör
330 g muscavadosocker
1 ägg+1 äggula
250 g vetemjöl
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g Dumle
225 g smör
330 g muscavadosocker
1 ägg+1 äggula
250 g vetemjöl
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g Dumle
Bryn smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker smidigt. Rör ner äggen en i taget. Rör ner alla torra ingredienser. Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Tryck ner dumpen. Grädda i ca 30min, kakan ska ha stelnat ungefär en tredjedel in men fortfarande vara kladdig i mitten.
Låt svalna lite och servera med vispad grädde som efterrätt eller skär i bitar och ät till kaffet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar