100 år gammalt recept från Mrs. Beeton's cookbook
Tomatsoppa med bacon
6 portioner
1 lök
1 morot
1 pkt bacon
smör
2 burkar krossade tomater
persilja
timjan
1 lagerblad
2 buljongtärningar
salt och peppar
6 portioner
1 lök
1 morot
1 pkt bacon
smör
2 burkar krossade tomater
persilja
timjan
1 lagerblad
2 buljongtärningar
salt och peppar
Skala och tärna lök och morot. Dela bacon i småbitar. Stek baconet i ett par minuter tills det börjar få färg. Tillsätt lök och morötter och fräs i 2-3 minuter, tillsätt smör om det behövs. Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 30min tills morötterna är mjuka. Späd med vatten vid behov.
Plocka ur lagerbladet och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar