Kryddsnurror
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
3 dl spelt
ca 7 l vetemjöl
1 ägg
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
3 dl spelt
ca 7 l vetemjöl
1 ägg
1 ägg till pensling
fyllning:
100 g smör
1.5 dl socker
4 tsk kardemumma
4 msk kanel
fyllning:
100 g smör
1.5 dl socker
4 tsk kardemumma
4 msk kanel
Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa. Blanda fyllningen.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen på ena halvan av dagplattans långsida. Vik ihop och skär ut 2 cm breda remsor. Nyp i ändarna och snurra 2-3 varv, tryck ihop ändarna och lägg på plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 150 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar