Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Turkisk gryta
6 portioner
800 g högrev
2 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
1 tsk sjukryddor
0.5 dl tomatpuré
6 portioner
800 g högrev
2 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
1 tsk sjukryddor
0.5 dl tomatpuré
0.5 dl olja
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
Salt & peppar
Grönsaker:
2 st gula lökar
6 st vitlöksklyftor
1 aubergine
3 paprikor
4-5 potatisar
2-3 morötter
2 dl vatten
Salt & peppar
Grönsaker:
2 st gula lökar
6 st vitlöksklyftor
1 aubergine
3 paprikor
4-5 potatisar
2-3 morötter
Skala morötter, lök, vitlök och potatis. Skär alla grönsaker i bitar. Tärna köttet. Bryn kött och grönsaker i oljan tillsammans med kryddorna. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra i ca 2h tills köttet är mört.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar