Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Minimunkar
55-60st
25 g jäst
4 dl mjölk
1 ägg
0.75 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
Ca 10 dl vetemjöl
Frityrolja
Socker till garnering
55-60st
25 g jäst
4 dl mjölk
1 ägg
0.75 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
Ca 10 dl vetemjöl
Frityrolja
Socker till garnering
Smula jästen och rör ut i mjölken. Rör ner ägg, socker och vaniljsocker. Rör ner majoriteten av mjölet till en slät smet. Rör ner smöret och till sist återstoden av mjölet till en smidig deg. Knåda i 15min. Låt jäsa i 45min min. Knåda degen ordentligt och låt jäsa en halvtimme till.
Kavla ut degen och stansa ut rundlar och tryck ut hålen i mitten, gör munkarna ca 5-7cm i diameter. Fritera munkarna på medelvärme, 180 grader, i ca 3min på varje sida. Låt dem rinna av på papper och vänd sen i strösockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar