torsdag 5 augusti 2021

Apelsinkyckling

Ursprungligt recept from Zeinas kitchen. 

Apelsinkyckling
4 portioner
600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad:
3 cm färsk ingefära
1 apelsin
0.5 dl japansk soja
Sås:
3 apelsiner
1 msk majsstärkelse
0.5 dl hoisinsås
0.5 dl risvinäger
3 vitlöksklyftor
Garnering:
rostade sesamfrön


Skala och riv ingefäran. Riv av skalet från apelsinen och pressa apelsinen. Blanda ingefära, apelsin och soja till marinaden. Dela kycklingen och lägg i marinaden och låt marinera i minst 15min.

Riv skalet från apelsinerna och pressa dem. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda med övriga ingredienser till såsen. 

Bryn kycklingen och häll över såsen och låt puttra i ca 15min. Strö över sesamfrön vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar