måndag 22 juni 2020

Morots- och ananastårta



Morots- och ananastårta
14-16 bitar
tårtbotten:
175ml olja
2.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
2.5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk muskot
1 krm salt
0.75 dl pecannötter
2 stora morötter
170g krossad ananans.
cream cheesesmörkräm:
350g smör
450g cream cheese
1.5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
400g florsocker
Dekor:
0.5 dl pecannötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa olja, ägg, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner mjölken. Rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Hacka nötterna. Skala och riv morötterna. Låt ananasen rinna av. Blanda ner nötter, morötter och ananas. Häll upp i en bröad form. Grädda i 45 minuter tills kakan är torr i mitten. Låt svalna.

Mixa smöret mjukt. Vispa ner cream cheese och vispa till smeten är jämn och fluffig. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Vispa ner grädden lite i taget.

Dela upp tårtbotten i tre delar. Fördela hälften av smörkrämen på de två bottnarna och lätt ihop bottnarna. Bred på eller spritsa på resten av smörkrämen på tårtan. Dekorera med pecannötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar