Hallonmarängtårta
12 portioner
Marängbotten
6 äggvitor
4.5 dl strösocker
40 g mörk choklad
Hallonkräm
300 g frysta hallon
citronjuice från en halv citron
0.5 dl strösocker
0.5 msk maizena
1 ägg
Cheesecakekräm
150 g cream cheese
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
citronzest från en citron
citronjuice från en halv citron
Marängtopping
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk halloncurd
Garnering
1 dl färska hallon
Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen. Värm socker och äggvitor i vattenbad medan du vispar försiktigt. När sockret har löst upp sig tar du bunken från värmen och vispar på hög effekt tills marängen har svalnat och är fast. Ringla försiktigt ner chokladen utan att blanda den fullt ut. Bred ut marängen till en botten som har en grop i mitten. Grädda i ca 1h.
Koka upp hallon, citronjuice och socker i en kastrull tills hallonen har tinat och sockret har löst upp sig. Mixa hallonen och sila dem sen. Blanda hallonsmeten med maizena och ägg. Värm krämen igen under omrörning tills den tjocknar.
Vispa ihop cream cheese, grädde och vaniljsocker och vispa till en fluffig kräm. Blanda i citronzesten och -saften.
Vispa marängtoppingen på samma sätt som marängbotten men istället för choklad ringlar du ner hallonkräm. Sen spritsar du ut den på tårtan i ett fint mönster.
Lägg hallonkräm och cheesecakekräm i gropen på tårtbotten och dekorera med hallonen. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar